Muzieklessen

Westlandse Harmonie verzorgt professionele muzieklessen. Zowel praktijkles als theorieles. Daarmee kunnen muziekdiploma’s worden gehaald volgens de normen van onze muziekbond ZHBM die lid is van KNMO. Ons doel is dat leerlingen zo snel mogelijk in een orkest gaan spelen. In het leerlingenorkest kan dat in sommige gevallen al heel snel, zonder diploma’s. Toelating tot het harmonieorkest wordt bepaald door dirigent en bestuur. Als basis wordt een niveau vereist van een B-diploma of hoger.

 

Leerlingen worden opgeleid via SRMO (Stichting Regionaal Muziek Onderwijs) door professionele docenten. Afhankelijk van het instrument worden lessen gegeven in Honselersdijk, Poeldijk, Naaldwijk of ‘s-Gravenzande. Lessen worden per leerling ingekocht voor een heel seizoen. Het opleidingsseizoen loopt van september tot en met juni. Nieuwe leerlingen hebben ook de mogelijkheid om in januari in te stromen. Het bestuur beslist ieder jaar in juni over toelating tot het komende opleidingsjaar want tot en met 21 jaar draagt de vereniging ook een deel van de kosten.

Om les te krijgen moet je ook lid zijn van Westlandse Harmonie. Meespelen in een orkest kost daarom niets extra. Voor meer informatie, mail naar info@westlandseharmonie.nl.