Leerlingenorkest

Het leerlingenorkest heeft ook de samenstelling van een harmonie. Ons doel is om de leerlingen voor te bereiden op het meespelen in het harmonieorkest. Daarom proberen wij leerlingen eerst zo snel mogelijk te laten meespelen in het leerlingenorkest. Dat is niet alleen erg leuk maar daardoor krijgen zij ook snel ervaring met samen muziek maken. Na het behalen van een goed B-diploma kunnen zij doorstromen naar het harmonieorkest. De leerlingen krijgen les via de Stichting Regionaal Muziek Onderwijs (SRMO)

Het leerlingenorkest geeft meerdere optredens per jaar. Zelfstandige optredens, een apart optreden bij concerten van het harmonieorkest waaronder het jaarlijkse ‘vriendenconcert’, of soms samen met het harmonieorkest als één groot orkest. In dat laatste geval zal het leerlingenorkest ook enkele repetities bijwonen van het harmonieorkest. Ook dit draagt bij aan het doel om uiteindelijk mee te spelen in het harmonieorkest.

Eigen concerten van het leerlingenorkest zijn optredens in bijvoorbeeld verzorgingshuizen en het ‘bijna-vakantie-concert’. Dit is een concert vlak voor de zomervakantie waarbij onder andere de leerlingen van de basisscholen worden uitgenodigd.

Daarnaast wordt regelmatig een Talentenfestival georganiseerd op een avond. Dit festival staat helemaal in het teken van de leerlingen van de Westlandse Harmonie. Ook voor leerlingen die nog niet in het leerlingenorkest meespelen. Deze avond is een gezellig muzikaal samenzijn met als doel om leerlingen te laten zien hoe leuk het is om samen muziek te maken en naar elkaar te luisteren. Leerlingen mogen zelf kiezen welke muziek zij die avond voordragen. In een ongedwongen, gezellige sfeer hoort en ziet het publiek (familie, vrienden en medemuzikanten) wat onze leerlingen hebben geleerd.

Naast muzikale activiteiten is er voor de leerlingen van de Westlandse Harmonie ook plaats voor leuke jeugdactiviteiten die draaien om gezelligheid en het creëren van een verenigingsgevoel. Het muzikale seizoen wordt normaliter zowel gezamenlijk afgesloten, als geopend met een jeugdactiviteit. Zo kunnen de leerlingen op een ongedwongen manier al kennis maken met elkaar en voelen ze zich onderdeel van de gehele vereniging. Een greep uit de activiteiten die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden zijn onder andere Glow-golfen in Scheveningen, schaatsen bij De Uithof in Den Haag, spelletjesmiddagen en ‘last but not least’, zelf pizza’s bakken in een echte pizzeria (en deze natuurlijk ook meteen opeten!).