Dirigent

FranksailFrank Hendriks (1978) begon op 9-jarige leeftijd met het bespelen van de hobo. Met een muzikale oma en moeder werd de liefde voor muziek er met de paplepel ingegoten. Sinds 1994 volgde Frank lessen via het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Waar hij na zijn HAVO diploma, ook zijn opleiding voor hoboïst afrondde (2003), gevolgd door de opleiding tot Dirigent Hafabra (2006).

Frank is inmiddels als vaste dirigent verbonden aan verschillende verenigingen. Zo staat hij sinds 2004 voor de Maaslandse Harmonie en uiteraard voor de Westlandse Harmonie (voor de fusie zowel voor Animato sinds 2005 als voor Concordia sinds 2012). Door Eendracht Sterk (DES) is sinds 2009 met veel plezier aan de clubs van Frank toegevoegd. Sinds 2015 is Frank tevens dirigent bij het harmonieorkest van de Harmonievereniging Barendrecht.

Naast deze vaste verenigingen is Frank betrokken geweest bij de oprichting van de Stichting Westlandse Harmini. Elk jaar realiseert de stichting een of meerdere projecten met Harmini (doelgroep 16-25 jaar/C-niveau) en Harmaxi (doelgroep D-/conservatorium-niveau). Frank dirigeert deze projectorkesten niet alleen, maar is ook nauw betrokken bij de organisatie.

Als solo hoboïst is Frank werkzaam bij de Douane Harmonie Nederland. Daarnaast remplaceert hij regelmatig bij diverse amateur- en beroepsorkesten in Nederland. Door deze drukke agenda heeft Frank zijn hoboleerlingen moeten laten gaan. Wel is hij nog verbonden als theoriedocent bij de SRMO.