Dirigenten

Franks Hendriks – dirigent harmonieorkestFranksail

Frank Hendriks (1978) begon op 9-jarige leeftijd met het bespelen van de hobo. Met een muzikale oma en moeder werd de liefde voor muziek er met de paplepel ingegoten. Sinds 1994 volgde Frank lessen via het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Waar hij na zijn havo-diploma ook zijn opleiding voor hoboïst afrondde (2003), gevolgd door de opleiding tot Dirigent Hafabra (2006).

Frank is inmiddels als vaste dirigent verbonden aan verschillende verenigingen. Zo staat hij sinds 2004 voor Masalant en uiteraard voor de Westlandse Harmonie. Sinds 2015 is Frank tevens dirigent bij het harmonieorkest van de Harmonievereniging Barendrecht. Naast deze vaste verenigingen is Frank betrokken bij de Stichting Westlandse Harmini, als dirigent en organisator

Hij remplaceert bij diverse amateur- en beroepsorkesten in Nederland en werkt hij als theoriedocent bij de SRMO

Alex Thyssen – dirigent leerlingenorkestAlex Thijssen

Alex Thyssen begon op 7-jarige leeftijd met trompet spelen. Rond zijn negende jaar stapte hij over op hoorn, wat een schot in de roos bleek te zijn. Tijdens zijn middelbare schooltijd kreeg Alex les van Paul van Zelm, voormalig solo-hoornist van het Radio Philharmonisch Orkest.

Na zijn met succes afgeronde studie aan het Conservatorium in Amsterdam bij Jacob Slagter ontwikkelde Alex Thyssen zich als veelzijdig hoornist en was hij verbonden aan vele projecten en orkesten. Zo is hij sinds 2014 hoornist bij een professioneel kamerorkest ‘De Klankkast’. En gaf hij acte de présence op diverse (inter)nationale festivals en concertpodia, zoals de Uitmarkt in Amsterdam en het Grachten Festival. 
 

Naast het spelen is lesgeven een passie voor Alex. Hij heeft dan ook een bloeiende leerlingenpraktijk. Sinds 2006 verzorgt Alex koperlessen in het Westland via de SRMO. Ook geeft hij koperlessen in Midden-Delfland en is hij dirigent van het Jeugd Ensemble Maasland en het startersorkest van St. Gregorius uit Kwintsheul. En sinds april 2019 is Alex dirigent van het leerlingenorkest van Westlandse Harmonie.